Oh how can I forget you, when there is always something there to remind me?

När jag tittar på sånt här undrar jag varför sextiotalet någonsin tog slut.
Sen inser jag att That 70's show inte hade funnits om det alltid var sextiotalet, och då inser jag att det är helt OK att vi utvecklas.

Vänner försvann och jag blev kvar

Dom sa se och jag blundade
Dom vaknade och jag var så trött
Dom sa fort och jag sa långsamt
Dom levde i misär och jag hörde stråkar
Dom tappade och jag hittade
Dom gick iland och jag flöt iväg

Åh käre Gud, låt inte detta vara min tid

Jag tänkte sjunga nåt för dig igen, och när jag blir för full för att sjunga, kan vi promenera hem, i GBG regn?

I början av Maj började jag göra upp lite skisser för sommaren. Och jag insåg att jag behövdde något som var mitt eget, helt och fullt. Inte mina vanliga kompisar, inte mamma, inte pappa, inga syskon. Så jag anmälde mig till ett musikläger. Sen var det inte så mycket mer.
Förens tre veckor senare, när jag fick reda på att jag fått en plats på popkollo i göteborg.
Jag fick panik, för detta var inte för mig. Jag spelar säkert, är jag inte med släkten så är jag med kompisar. Jag är inte själv i en annan del av Sverige i nio dagar utan min familj. Just då visste jag ju inte att jag skulle få en helt ny, egen, familj.
I juli körde min pappa och min storebror ner mig till Tjörn, en stor ö utanför göteborg. Innan dess hade vi spenderat några dagar hos min farfar i Uddevalla och jag var mäkta nöjd över att få komma därifrån. Min storebror är visserligen 25 år och något av ett mattegeni, men han är lika mogen som en lågstadiepojke. Han retade mig konstant på väg från Uddevalla till TJörn, men såhär i efterhand tror jag att det var bra, för han fick mig att inte ta mig själv på så stort allvar.
Nästan direkt träffar jag min rumskompis, Esther, och jag är mycket nöjd med att ha fått någon i min ålder som man kan snacka med.
Såhär såg jag och Esther ut, avritade alltså!
Vi blev ganska snart indelade i band och jag hamnar i ett helt fantastiskt band. De flesta kan redan spela sina instrument men alla är supergulliga med mig och hjälper mig hur mycket som helst, jag fick typ åtta privatlärare!
Bandet döper vi till Applescratt eftersom att vi åt så mycket äpplen hela tiden, och såhär ser vi ut:
Alexandra, Tove, Jag (som är snyggare i verkligheten, jag lovar!), Esther och Olivia
Vi blir filmade för GP-tv när vi framförde lykke-li låten I'm good I'm gone och det blir genom veckan vårt paradnummer. Spola till 0.50 om ni vill höra hur vi lät!
Jag blir nästan direkt bra kompis med några andra, och jag önskar att ingenting någonsin ska förändras, för det kan aldrig någonsin bli bättre än vad det var just då.
Förutom jag var Alva här ovanför den enda Stockholmaren. Hon är den enda jag någonsin träffat som pratar mer än mig och vi kommer väldigt bra överens. Hon lyckas hålla kvar stockholmskan hela veckan medans jag redan efter en timme pratar någon konstig trollhätskgöteborskskånska.
Alva och Evinis äter frukost

Amorina trycker bandtisha. Hon är även typ världens grymmaste trummis och den gladaste och gulligaste tjejen typ någonsin!
Men ingenting vara ju för evigt, framför allt inte sånt som man verkligen vill ska göra det. Helt plötsligt blev det söndag och vi hade redan haft konsert och alla hade gråtit (förutom jag som bara hade lite var som droppade från min näsa eftersom att jag hade svinkoppor) och jag kliade Johanna bakom öronen en sista gång och kramar Nadja och blir arg på Evinis för att hon ramlade när hon skulle lyfta mig. Och allt var slut sen. Jag åkte hem till Stockholm och allt som finns kvar av min vecka i paradiset är bilder, minnen, en facebookgrupp och en brevvän.
Men nästa år, då jävlar ska jag åka tillbaka (utan svinkoppor)

You make loving fun

Okej, inlägg som detta kommer nog kanske inte komma igen på den här bloggen under den snaraste framtiden, så tycker ni att sånt här är intressant får ni suga i er allt ni kan nu!
•Fråga från Ellen: Hjälp Niva, hur får jag bort pormaskar? :O
Okej, pormaskar är, precis som finnar, orenheter i huden, och är, precis som finnar, i princip omöjliga att få bort, man får helt enkelt se till att få så lite finnar som möjligt till att börja med.
Detta är inte alls så svårt igentligen, du måste bara få in en ordentlig skönhetsrutin!
Den dagliga skönhetsrutinen brukar jag dela upp i tre delar.
♣Du börjar med att tvätta ansiktet. På kvällen brukar jag använda en cleanser från Ole Henriksen som är djuprengörande och ev. extra sminkborttagning från Face till ögonen. Se till att det inte är tvål i din cleanser och att du använder en cleanser som är anpassad till din hudtyp.
På morgonen brukar jag använda en mild cleanser från Bliss, köpt på Sephora. Två gånger i veckan brukar jag dock istället för att tvätta ansiktet på morgonen göra ett ångbad till ansiktet, detta gör jag genom att koka vatten och stå med huvudet över ångan och ha en handduk över huvudet. Vissa tycker att detta låter som lite överkurs, men det är det verkligen inte! Jag brukar bara koka mycket vatten på morgonen, ha lite av det till te och medans teet står och drar låter jag min hud bli ren, alltså superpraktiskt!
♣Nummer två är din acnemedicin, alltså preparatet du använder för att motverka acne. Jag brukar se till att använda något med Salicylsyra i. Jag har provat de flesta olika acnepreparat, Basiron, Acnisyl osv. De två jag tycker fungerar bäst är Clinique och Clearasil. Just nu använder jag Clearasil eftersom att priset är en bråkdel av priset på Clinique produkter. Eftersom att jag har känslig hud gör acneprodukter ofta mer skada än nytta på min hud, eftersom att jag istället får allergier mot tex sulfater, kombinationen av alkohol och något som jag inte vet vad det heter osv. Men Clearasil fungerar alltså bra.
♣Nummer tre är återfuktning. Jag har naturligt torr hud och såhär på hösten/vintern är det i princip hopplöst att försöka hålla huden mjuk. När du återfuktar huden är det återigen otroligt viktigt att du anpassar produkten du använder till din hudtyp, mina råd hjälper dig alltså inte om du har fet hud, tvärtom. Just nu är jag helt insnöad på salvor. Elisabeth Ardens' Eight Hour Cream är ju en klassiker som fungerar bra, men jag tycker att den luktar alldeles för mycket på tex morgonen och det blir lätt dyrt om man använder så stora mängder som jag gör. Istället använder jag salvbaser som tex Salubrinsalva, Jukonsalva, Idominsalva och dylikt. Fantastiska resultat! Det tar ett tag för de att tränga in i huden så på kvällen är de perfekta, på morgonen kanske du ska prova något lättare, beroende på hur lång tid du har såklart. Dessa salvor kostar runt 20-lappen, till skillnad från Eight Hour Cream som kostar runt 300 kronor för samma mängd, dessutom kan du köpa dom överallt, jag har köpt Salubrinsalva på Ica i vemdalsskalet! Om jag har lite stressigt på morgonen använder jag en lätt moisturiser från Neutrogena som tyvär inte finns att köpa längre, får nog hitta någon ny sort snart eftersom att min snart är
slut!
—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—¤•♥•¤—
Och detta är alltså min dagliga skönhetsrutin! Utöver det lägger också lermask en gång i veckan. Då använder jag antingen en från Neutrogena eller Formula 10.0.6, fuktmask två gånger i veckan och då brukar jag bara ta något jag har hemma, olika konstiga som jag köpt billigt på överskottsbolaget typ. Jag skrubbar ansiktet en till två gånger per vecka med hemmagjord scrubb, en del socker och två delar honung. Många brukar göra med salt istället för socker men det tycker jag låter helt sjukt! Man blir ju alltid torr om benen när man badat mycket i saltvatten, törstig när man äter salta popcorn osv. Att du ha något som drar ut fukt i ditt ansikte tycker jag låter sjukt konstigt! Även om du har fet hud är det ju inte fukt du vill få bort, utan det feta/oljiga lagret som du har på huden.

Sometimes I can't believe it, I'm moving past the feeling

So can you understand?
Why I want a daughter while I'm still young
I wanna hold her hand
And show her some beauty
Before this damage is done


Scenes from the suburbs

Jag såg just kortfilmen Scenes from the Suburbs, som är baserad på Arcade Fire's album The Suburbs och herremingud vad bra den var! Kan ha varit de 30 mest kraftfulla minuterna av mitt liv. Filmen består av olika vagt sammanhängande sekvenser som då huvudpersonen minns från sommaren. Filmen utspelar sig i en fiktionell amerikansk "Suburb", alltså en villaförort, som är i krig med staden som ligger nästgårds.
Denna pojke är en helt fantastisk skådespelare och gulligast i hela världen:
Och nu ska jag sova, imorgon ska jag till dagis. Jo, på riktigt (Iloveprao)

Allting du är blir till pärlor

submitted by anonymous
Och du som heter Linnea och inte lämnar varken mail eller blogg, du har ganska fin musiksmak du också ♥♥♥

Hello sparkles and flies

Några mycket stiliga pojkar:
James Dean (även fast Rebell without a cause är typ den konstigaste filmen i världshistorien)
Oliver Tate i Submarine (och nej, jag menar inte hela Craig Roberts, utan bara rollen han spelar i Submarine. Han skrämde byxorna av mig i Jane Eyre)
Fransisco Lachowsky (quality bonestructure eller vad?)
Håkan Hellström (för stilig är ordet som passar in på honom. Han är inte snygg, sexig, gullig. Han är stilig)
Men stiligast av alla är ju nog denhär pojken:
Jah skulle kanske andas normalt om det inte vore för dig, min älskade Chuck Bass. Tack för att du är så otroligt stilig.

And I'm about to crack so, let's call this the comeback

Jag skrattar alltid lite för högt
Har alltid lite för logiska svar och tycker att korkade människor är ganska, ja, korkade
Pratar alltid för mycket
eller lite
Jag äter aldrig lagom mycket för det är tråkigt
Jag tycker alltid för mycket
Jag läxar upp mina vänner
Drömmer för stort
Tänker för stort
Tror mer än jag hoppas
Klagar, gnäller och skriker tills saker blir som jag vill ha dom
Älskar på avstånd (för människor gör dig illa om dom kan)
Posar för mycket
Sjunger för högt och för ofta
Ber bara när jag mår dåligt
Gråter inför människor som jag inte vill ska se mig gråta
Och ändå lyckas jag vara typ bäst i världen

My friend and the ink on his fingers

Do I deserve this?
No, you deserve much better in your life

Thinking of you 
Thinking of you 
So what can I do when I'm thinking of you?Visst känns det som att kärleken väntar

Idag sjöng jag på Folkoperan.
Det var inga människor där och typ ingen kunde höra mig, men ändå. Och allt jag känner är åhhhhh, snällasnällasnällasnälla låt mig få hålla på med det restan av livet, låt mig få sjunga inför människor på en stor arena eller sjaskig liten pub, tvinga mig aldrig sluta sjunga.

Och jag vet att sångerska är typ det svåraste och minst givande man kan bli, men jag drömmer och kämpar och ger 110% procent tills jag lyckas.

Jane Doe

Min senaste beatycruch är Michelle Phillips.
Hon var den "snygga" och mindre talangfulla kvinnliga delen av The Mamas and the papas och är numera någon sorts galen kristen/healer. Hon var otroligt vacker när hon var ung i vilket fall som helst.

people call us renegades 'cause we like livin crazy

fint

Som sommarsnö

Idag hade jag min första dag som praoelev på Folkoperan. Jag har mest sprungit runt bakom scenen och känt mig dum, men det har varit helt underbart! Mot slutet av veckan (när det är dags att sluta det vill säga) kommer jag kanske hitta, kanske inte. Jag vet inte. Allt jag vet är att jag aldrig någonsin vill gå tillbaka till Högstadiet igen.
Imorgon ska jag jobba i sminket och träffa Ella.

Som en mjuk sten, en varm lavin

Chacha bloggen! Just nu har jag typ fastnat totalt i tumblr världen och varför jag inte skaffat en sån tidigare har jag ingen bra förklaring till, tumblrar har jag nördat det senaste året.
Nu ska jag äta rabarberpaj och fira att jag inte kommer ha "vanlig" skola på fem veckor, ett halvt sommarlov!!!
Du hittar inget här, bara ögonblick när man förlorar sitt grepp om tiden ♥

From now on, our trubbles will be miles away

Juste, nu kan ni, alltså alla mina älskade fans, följa mig på tumblr också!
www.withaheartfulloflove.tumblr.com är det svengelska namnet och där kommer ni finna alla roliga egenheter som gör mig till mig!

När grannen står och ylar som en skållad katt, nått om stilla natt, ja då vet man att, nu är det jul igen.

Igår bakade jag och mamma de första pepparkakorna!
Samtidigt lyssnade vi på julmusik och drack gammal påskmust (för dom börjar ju alltid sälja julmust alltför sent).
Nu luktar hela huset pepparkaka och vi ska spela vändtia.

Det enda som gick därifrån den natten, var telefonledningar, och tågrälsen

Grattis på elva årsdagen, Känn ingen sorg för mig Göteborg! Och grattis på ettårsdagen 2 steg från Paradise!
För jag vill veta om kärlek finns - - - - Stan är dubbelt så stor nu, fast lika ihålig

Jag var bara inte gjord för dessa dar

...Fast trots allt hemskt som jag skriver om på bloggen är jag lycklig ♥

It's amazing what one act of civil disobedience can do for a person


Jag är så löjligt besatt av That 70's show just nu! Jag säger bara en sak, tacka herren för megavideo, så att nördar som jag kan få fortsätta vara nördar.

She's lost control (12-inch version)

Min bästa vän är mer än jag orkar just nu
När jag borstar tänderna mår jag alltid bra
När jag lagar mat mår jag också bra
Jag är rädd för allt ungefär
Den värsta känslan är när man inte räcker till eller vill räcka till
Den bästa känslan är när man är behövd
Jag är bäst på att vara charmig, glad, trevlig, smart och öppen om folk bara låter mig.
Jag är sämst på konfrontation av någon sort. Och att blogga ofta.
Jag lyssnar på Kent. Håkan är för glad just nu. Han fattar inget.
Jag pratar mig om jag får
Jag tycker om min mamma och min storebror och min lillasyster och min pappa och min styvmamma
Kärlek är mer än vad jag är. (hallå, jag är fjorton, vad fan vet jag egentligen?)
I sommras var jag lycklig.
Sist jag grät var jag trött och ensam. Jag gråter nog ganska ofta fast helst typ aldrig inför folk.
När jag vill tänka blir jag sur och otrevlig på utsidan men smart och rolig på insidan

just nu tänker jag på att jag inte har dansat jazz på typ två månader och jag brukade träffa Ebba typ fem dagar i veckan men nu aldrig mer. Och att jag är typ den mest deprimerande och sorgliga tonåringen i världen. Jag borde typ, Idon'tknow, skaffa ett liv eller nåt.

idag har jag lyckats få fler människor att ogilla mig (hallå, hur lyckas jag egentligen?)

ikväll ska jag pluggapluggaplugga men det ska faktiskt bli ganska mysigt. Spela lite gitarr också tror jag.

imorgon kommer jag ha fekkefekkefekke för min pappa fyller 50.

min mobiltelefon är ibland min enda vän.

när jag vaknar på morgonen känner jag ingenting förutom hat mot den som väckt mig.

om jag var ett djur skulle jag vara en ko.

När jag bakar blir min mamma glad.Min bror var lärare i Köpenhamn, och jag hälsade på där ibland

Jag var i Köpenhamn i helgen.
Det var väldigt fint när det var fint, fast när det inte var fint så var det hemskt. (Så akta er för människor, för människor gör er illa om dom kan)
Vi bodde på en buss och saker som jag hoppades att jag skulle få glömma (fast man glömmer inte sånt, det vet jag ju) kom upp till ytan och ingen fattar något.

Och jag är fortfarande fjorton och missföståd av alla

RSS 2.0