Dag 6- Fem av de människorna du tycker mest om

Ska väll kanske passa på att skriva lite om människor som jag inte skriver om hela tiden annars, de som jag inte känt i en miljon år men som jag tycker hemskt myckt om nu!
 1. Anna. Jag och Anna har gått i samma skola sedan sexårs men vi pratade typ aldrig med varandra förens i sjuan när vi inte längre gick i samma skola men vi hade börjat i samma kör! Nu går vi i samma skola igen och vi trivs himla bra tillsammans! Hon har en miljon syskon (känns det som fast igentligen är det bara fem) och hon har massa olika fina saker som han alltid visar upp. Vi kan bli riktigt negativa och bara snacka en massa skit när vi kommer igång men det mesta vi säger har en dos kärlek bakom orden ♥ 
 2. Nadia Stenegård. Vi träffades i sommras på popkollo och vi är varandras motsatser på så många sätt och det tror jag är ett av skälen till att vi passar så himla bra ihop. Vi är båda riktigt fnissiga dock, och det är roligt för vi fnissar så himla olika. Nadia fnissar som man tänker sig att en prinsessa på 1700-talet fnissar, jag fnissar högt och fult och kanske spottar lite på köpet. Jag saknar Nadia så himla mycket, för hon lyssnade och förstod och hon ser på världen på ett helt annat sätt än mig och får mig att se saker ur helt andra perspektiv. 
 3. Anna-Lena Ekgren. Min mamma. Jag tror att det är svårt att beskriva min och min mammas relation. Vissa skulle säga att jag är bortskämd, och det stämmer säkert till en viss del. Men det är bara en bråkdel av vår relation. Min mamma har en förmåga att alltid se mina behov före sina egna och detta är väll på både gott och ont, på senaste tiden har det varit det som har hållit mig någorlunda normal. Jag är så otroligt lättpåverkad, jag tror inte att man förstår det riktigt, även om man känner mig otroligt väl. Så när stressen sätter igång och jag säger 100 gånger att jag inte kommer klara det, att jag inte kommer lyckas, då säger hon 101 gånger att det kommer du visst och jag vet att hon tror på mig. 
 4. Ella Påanjån. Också min kör-polare. Kan vara världens roligaste människa. Vi är så otroligt lika, både till utseendet och till sättet. Hadde jag varit 15 centimeter kortare hade vi kunnat vara tvillingar. Jag tycker extra mycket om henne, för hon säger vad hon tycker även om det kanske inte är rätt läge eller aldelles för ärligt, säger hon något vet jag att hon menar det. 
 5. Ellen Nykvist. Jag har nog aldrig hört henne säga ett ont ord om någon någonsin, vilket kan driva mig lite galen ibland för jag ser brister hellre än det fina. Hon är i alla fall typ perfektion i alla avseenden och jag blir deprimerad av att tänka på det. 

Toute ma vie, est avec toi. Toute ma vie, est avec toi. Moi J'attends, toi tu pars.

The suburbs är officiellt världens bästa skiva någonsin! Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh så sjukt bra!! Från och med nu ska jag bara lyssna på Arcade Fire resten av mitt liv!

Ta mig tillbaka till popaganda -11!!

Dag 5- Fem minnen du aldrig kommer glömma/ Kärlek slutar alltid med bråk

 1. Första gången jag kom till New York. Bland de största jag varit med om i hela mitt liv. Jag glömde på riktigt bort att andas första gången jag steg ut på JFK. Obeskrivbart, men känslan finns liksom alltid där fast i mindre form när jag tänker tillbaka.
 2. Första gången jag såg min lillasyster.
 3. Första gången jag träffade Håkan.
 4. När jag och Siri kämpade på våran uppblåsbara ö på västkusten i flera timmar, typ det roligaste, konstigaste vi gjort tror jag.
 5. När jag bröt två tår. Fantastisk smärta och blod ÖVERAllT. Väldigt traumatiskt.

Jag är en lugn person, med takt och ton, måttfull och balanserad

Är inte ni kära bloggläsare också nyfikna på era betyg såhär några dagar innan jullovet? Jag vet i alla fall säkert att jag inte kommer ha ett enda G den här terminen och det känns otroligt skönt. Vi 96or är ju ganska mobbade eftersom att vi fortfarande har det gamla betygsystemet, men det känns ganska skönt faktiskt, eftersom att alla lärare är ganska säkra på betygskriterier och sånt så man vet att man får ett rättvist betyg!
Mykket finn bilhd, jah?

Who will love you? Who will fight? Who will fall far behind?

Om ni, precis som jag, tycker att Pan am förtjänar en fortsättning, maila till paul.lee@abc.com och skriv kortfattat vem du är, kön, ålder och varför du vill att Pan am ska få fortsätta!
Tack på förhand!

Dag 4- Fem finaste sakerna någon gjort för dig

 1. När Hedvig hade bakat bullar till mig när jag fyllde femton och gav mig Grynets bok med håkan-konfetti i. Jag började gråta då fast vi var i skolan och jag hade matte-lektion.
 2. En gång spelade en väldigt fin pojke låten Stjärnfallet med Markus Krunegård för mig. Det var sommar och vi hade aldrig träffats förut. Sånt händer aldrig någonsin mig så jag var så otroligt chockad när han började spela.
 3. En kille i min spanska-grupp tog upp min penna när jag tappade den utan att jag behövde be honom och när  jag sa tack så sa han att han gärna hjälpte en dam i nöd och sen blinkade han. Väldigt patetiskt att detta finns med på min lista men det kändes lite som att vara med i en Jane Austen bok ungefär. Han är förövrigt typ det största svinet i världen annars och det är enda gången vi pratat med varandra.
 4. När HåkanfuckingHellström sa "Må bättre" till mig från scen.
 5. När jag var magsjuk gav min lillasyster mig ett glas cola. Hon var pytteliten då och kunde inte gå utan hoppade på rumpan och hon var jätte försiktig för att hon inte ville skvimpa ut något. Sedan sa hon; Niva ledsen och klappade mig på handen.

Dag 3- Fem låtar som betyder mycket för dig

 1. Håkan Hellström- Jag har varit i alla städer. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men den här låten är den absolut finaste bästaste låten i världen. Jag gråter fortfarande när jag hör den, och jag har hört den många gånger! "Och det känns som jag gett allt jag jan ge, ändå har jag inte hittat vad jag letat efter, jag har varit i alla städer, letat efter dig".
 2. Brandi Carlile- What can I say. När jag gick i sjuan sökte jag till en internationell talangjakt för unga sångerskor som jag läst om i någon av alla britiska tjejtidningar jag läser. Jag sjöng den här låten och jag kom in! Jag berättade inte för någon att jag hade sökt och jag vågade inte åka, men det betydde ändå så mycket för mig och var en bekräftelse på att jag faktiskt kunde!
 3. Håkan Hellström- Man måste dö några gånger innan man kan leva eller som jag vill kalla den, Man måste bli överlyft för att kunna leva. Ja, precis innan han började spela den här låten den nionde september i år blev jag lyft över kravallstaketet av den mest okompetenta security-personalen någonsin. Och typ såhär såg det ut då.
 4. Abba- Move On. Spelades alltid i bilen på sommaren när jag var liten. Kanske världens bästa låt.
 5. Lykke Li- I'm good I'm gone. POPKOLLO ♥♥♥♥ Spola till 0:46

Dag 2- Fem saker du inte tycker om/ Bricks and Mortar

 1. Alla elaka, sexistiska, tråkiga och tecknade teveserier, typ Simpsons, Jims Värld eller 2 and a half men.
 2. Gina Tricot-hipsters och Hollisterbrudar.
 3. Människor som inte är ärliga mot sig själva eller andra.
 4. Människor som inte kan stå för något de gjort, dåligt som bra.
 5. Krig, mobbing, cancer och alla andra hemskheter som vanligtvis finns på sånna här listor.

You tell me, "how can I put you off when you're a matter of urgency?" I've got a million things that I need to do, but they're all secondary

Känner ni också ibland att vad ni än skriver känns det opersonligt och som att det inte spelar någon som helst roll?

Dag 1- Fem saker du tycker om / Ge mig allt du har

 1. Teveserier! Gossip girl, That 70's show, Pan Am och Fame är mina favoriter just nu, men det växlar beroende på hur bra olika säsonger är!   
 2. Lucia! Det är nog min favorithögtid på hela året tror jag.
 3. New York! Jag tror inte att jag skrivit det här på bloggen än men när jag fyllde femton fick jag en New York resa och 15.000 kronor att shoppa för!
 4. Musik, åherregud vad skulle jag göra utan musik? För mig är det så roligt för olika sorters musik är så tydligt förknippade med olika perioder i mitt liv. När jag i sexan och var den största Gossip Girl nörden du någonsin träffat lyssnade jag bara på musiken som var med i Gossip Girl. I sjuan var jag övertygad om att ingen förstod mig och att jag var den ensamaste människan på jorden, då brukade jag åka buss ensam och lyssna på BD och Håkan. I åttan var det fortfarande mycket Håkan men också väldigt mycket Säkert. Nu i nian lyssnar jag på Abba och Alex Turner och inser att jag bara blivit kontigare med åren.
 5. Min klass. I princip ingen (förutom några mindre undantag som typ ingen bryr sig om ändå) hackar ner på nån annan och alla är verkligen sig själva. Vi har ingen fantastisk sammanhållning, men alla kan säga vad dom vill och bli respekterade och det känns otroligt trygt för mig. Vill man ha någon att reta eller skratta åt kommer man defenitivt hitta något hos mig om man vill.

It's like chasing the very last train when we both know it's too late

Dag 1- Fem saker du tycker om
Dag 2- Fem saker du inte tycker om
Dag 3- Fem låtar som betyder mycket för dig
Dag 4- Fem finaste sakerna någon gjort för dig
Dag 5- Fem minnen du aldrig kommer glömma
Dag 6- Fem av de människorna du tycker mest om

Tomorrow I'll be faster, I'll catch what I've been chasing after, and have time to play, but I'm quite alright hiding today

Här ovanför ser ni mig och min nya gitarr. Honom fick jag för typ en halv månad sedan när jag fyllde femton och vi tycker himla mycket om varandra.
Tidigare har jag bara haft en gitarr hos mamma och spelat på pappas gamla när jag varit hos honom, men den var så gammal och den stämde om sig när man spelade och ville nog helst vara ostämd så pappa tyckte att det var dags att jag fick en ny. Denna från Dean är nylonsträngad och halvakustisk. Inte kärlek vid första ögonkastet, men våran relation har växt fram och nu är vi i det fantastiska, nykära stadiet.
Jag hoppas att vi kommer få uppleva många fantastiska år tillsammans och att jag får en förstärkare så att vi kan ny en helt ny nivå.

You look like you’ve been for breakfast at the heartbreak hotel Inside of a back booth by the pamphlets and the literature on how to lose. Your waitress was miserable and so was your food.

Önskelista för julen!
♥Böckerna Submarine och Wild Abandon av Joe Dunthorn
SubmarineWild Abandon
♥Presentkort på Modcloth eller Asos
Image 4 of ASOS Skater Dress In Floral print
♥Skivan The Suburbs av Arcade Fire. Fantastiskt konstigt att jag inte redan har den faktiskt, men den har varit slut på Bengans.
♥ En helg i Lund så att jag kan hälsa på Siri.
♥ Världsfred

And if you wanna walk on water, make sure you're wearing comfortable shoes.

Lite olika saker som jag vill dela med världen:
 • Hur ofantligt bra Submarine soundtracket är. Grymt bra. Det är Alex Turner (han från Arctic Monkeys ni vet) som har gjort det och jag har total fastnast för den. Har lyssnat konstant de senaste tre dagarna.
 • Jag funderar på detta med ögonfransförlägning. Jag tycker att det är himla fint, men jag är kanske inte precis en ögonfransförlängande tjej. Fast det är ju himla fint. Kanske är det lite för mycket att gå runt med typ lösögonfransar i skolan varje dag? Idon'tfuckingknow
 • Jag såg Bridesmaides idag. Jag skäms över faktumet att jag skrattade tills jag inte kunde andas på fler än ett ställe.
 • Jag har en ny 60-tals älskling. Pattie Boyd heter hon, och var en relativt känd modell i mitten av sextiotalet. Hon hade otroligt svårt att slå igenom på grund av mellanrummet mellan hennes framtänder, men hon kämpade och lyckades och fick gifta sig med både George Harrison och Eric Clapton på köpet. Såhär såg hon ut: 
Och det var väll ungefär det jag ville säga idag.

Everytime I'm down here I run in to you somewhere

Jag klarar mig bra på egen hand tror jag. Jag fick mvg på min muntliga redovisning om bolsjevismen. Jag kan sjunga noter i c-dur skala a-vista. Jag ska åka till New York. Jag är kanske lite ensam men jag tror att allt kommer lösa sig. Jag gav allt jag kunde och jag är bara människa.
Slå mig 100 gånger och jag kommer resa mig 101.


RSS 2.0